Pakdåse til radiatorventil – købevejledning

//Pakdåse til radiatorventil – købevejledning

Køb af pakdåse til radiatorventil

Når du skal købe nye pakdåser til en eller flere radiatorventiler, skal du være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer.

I Danmark er de mest anvendte radiatorventiler fra den danske producent, Danfoss. En Danfoss radiatorventil anvender almindeligvis én af to typer pakdåser.

Du kan hurtigt og nemt finde ud af, hvilken type du skal have til din radiatorventil, blot ved at kigge på den.

For at komme til at se, hvilken pakdåse du skal have til din radiatorventil, skal du afmontere radiatortermostaten.

I guiden “Sådan skifter man pakdåse i en radiatorventil“, viser jeg i Trin 1, hvordan man afmonterer radiatortermostaten.

Det kan være en stor fordel, at anskaffe sig ekstra pakdåser som reserve. Når pakdåserne i radiatorventilerne først er begyndt at drille, er det typisk et tegn på, at det er ved at være tid til at skifte dem. Hvis man beslutter sig for at skifte pakdåser i alle radiatorventiler, er det en god idé at være sikker på, hvilken typer radiatorventil man har på hver enkelt radiator, da dette af og til kan variere.

Nedenfor kan du se, hvilken type du skal købe til din radiatorventil.

Denne vejledning indeholder kun vejledning omkring køb af pakdåse til Danfoss radiatorventiler, men her vil med tiden blive lagt info op omkring andre ventiler som ikke anvendes ligeså hyppigt, men dog kan forekomme. F.eks. mærket TA.

Mikkel vvsviden.dk
Pakdåse

Sådan vælger du den rigtige pakdåse

RAV, RAVL & FJVR

STOR pakdåse til RAV, RAVL & FJV

Pakdåse STOR

Passer til ældre ventiltyper: RAV, RAVL og FJVR
(Ventiler før 2005)

Køb STOR pakdåse

RA-2000 serien

LILLE pakdåse til RA-2000 ventiler

Pakdåse LILLE

Passer til nyere ventiltyper: RA-2000 serien
(Ventiler fra 2005)

Køb LILLE pakdåse
Brugerne synes
[Total: 67 Gennemsnit: 2.4]
By | 2017-06-27T16:05:51+00:00 februar 1st, 2015|Købevejledninger|2 Comments

2 Comments

 1. Michael 08/10/2017 at 13:15 - Reply

  Hej

  Vi har en radiator som ikke længere kan skrues ned. Den banker derudad med varme og ventilen/pakdåse er motioneret (med en hammer) så den frit kan bevæge sig og fortsat fjedrer. De pakdåse typer som er vist her er ikke dem som sidder ved vores radiator, istedet virker det som en sort plastik pakdåse med en metalstift. Jeg formoder at slag med hammeren har ødelagt noget i den eksisterende pakdåse, men kan ikke se nogen reservedele umiddelbart i silvan som matcher den gummi pakdåse som sidder i. Diameter virker som om den er på 13mm – og derfor større end de pakdåser som ellers er tilgængelige. Hvad kan der være galt? Kan en pakdåse gå i stykker når den fortsat kan fjedre?

  • VVSviden.dk 08/10/2017 at 18:21 - Reply

   Hej Michael

   Hvis radiatoren varmer konstant, kan det skyldes, at ventilfjederen inde i ventilen har sat sig fast i “åben position”. Almindeligvis kan man skrue pakdåsen ud, og forsøge at motionere ventilfjederen. Jeg har dog kun erfaring med dette på Danfoss radiatorventiler.

   Det kan også være, at det er termostaten, som er defekt. Hvis du presser stiften på radiatorventilen i bund, kan du så høre, om vandet stopper med at løbe gennem radiatoren?

   Hvis ikke du kan finde reservedele til din radiatorventil, og den er defekt, kan det være en fordel at skifte den, og måske endda skifte den til en Danfoss ventil, så du altid kan få reservedele til den.

   Venlig hilsen

   Mikkel – VVSviden.dk

Leave A Comment