Når der bestilles et huseftersyn og en tilstandsrapport, så er det hele huset der gennemgås, for alt hvad der kan opdages af fagpersonale med det blotte øje. Det gælder også VVS installationerne, som kan ende med at få stor betydning, hvis ikke det er i orden. Et huseftersyn vil som oftest foretages i forbindelse med en hushandel og vil både være til fordel for sælger og køber, så der er klare linjer omkring boligens stand. Læs mere her, hvis du har brug for et huseftersyn eller tilstandsrapport på en bolig.
Et huseftersyn er ikke nødvendigvis lovpligtigt
Det er ikke sikkert at sælger er forpligtet til at få udført et huseftersyn og en tilstandsrapport for den bolig der er til salg. Det gælder faktisk kun således, hvis der er et ønske om at der skal tegnes en ejerskifteforsikring. Det er dog en stor fordel for både sælger og køber at der ligger en sådan rapport, der oplyser om eventuelle fejl eller mangler på det hus der er til salg således at der er rene linjer inden der skrives under på en købsaftale.
En grundigt huseftersyn indeholder en oversigt over VVS installationer
Det er meget mere end blot informationer om det ydre og en elrapport der stilles til rådighed når der foretages et huseftersyn eller en tilstandsrapport. Ved et grundigt huseftersyn, vil der også blive taget et kig på de VVS installationer der er tilgængelige i boligen. Dette betyder dog ikke at der ikke kan være fejl udenfor matriklen, som i fremtiden kan have betydning for anvendelsen af vand og cernitet i boligen. Dog vil det åbenlyse VVS arbejde kunne give en indikation på, tilstanden af de øvrige VVS installationer der måtte ligge under huset og gemt under jorden.
En rapport fra et huseftersyn holder ikke evigt
Der er en udløbsdato for gyldigheden af den rapport der udarbejdet ved et huseftersyn. Der kan nemlig opstå skader efterfølgende, som derfor ikke står i rapportens beskrivelse. Derfor er et huseftersyn også kun gyldigt i 6 måneder efter udførslen, hvorefter der skal udarbejdes en ny for at være gældende.
Læg en kommentar