Alt om gulvvarme til trægulv

//Alt om gulvvarme til trægulv

Vi kender det alle; at vågne en tidlig morgen og stå ud af sengen på et iskoldt gulv for derefter at gå videre ud i badet, hvor klinkerne føles som at gå på is. Det er ikke en behagelig start på dagen. Heldigvis findes der en løsning på islaget, så du kan stå op med varme fødder og smil på læben. Gulvvarme er en effektiv løsning, når der skal installeres varme i din bolig. Det er et energivenligt alternativ til almindelige radiatorer, som er elegant og nemt at regulere. Du får nemlig en behagelig varme i gulvet samt små temperatursvingninger i de forskellige værelser i boligen. Varme i fx trægulve kræver en mere omfattende installation en blot at opsætte en synlig radiator, men det giver bonus i sidste ende. Du bliver nemlig belønnet i form af jævn varme, større frihed til at indrette din bolig og ikke mindst et gulv, der ikke føles som at gå på en frossen sø.

Varme i trægulve

Når du installerer gulvvarme i dine trægulve, skal du være opmærksom på ændringer i træet afhængig af, hvilken træsort, der er i boligen. Generelt kan alle typer trægulve bruges med varme, og det er alt fra ask, fyr, bøg til teak og merbau. Dog ændrer nogle af sorterne sig mere end andre ved varmepåvirkning. Fyr er fx den træsort, der ændrer sig mest ved høj varme. Det sker især i vinterperioden, hvor luften er varm og tør, hvilket resulterer i udtørret træ med revner imellem brædderne. Modsat fyr, findes de hårde typer af træ, som er mest stabile og immune for høj varme. Hvis der dannes brede fuger i dit trægulv, skal du holde øje med, at overfladen på trægulvet ikke overstiger 25-27 grader – især gulvvarme med el giver disse høje temperaturer i gulvet.

 

Gør det selv installation

Det er faktisk muligt at gøre det selv. Du kan selv lægge varmeslangerne og varmemåtterne ud, men i sidste ende skal det godkendes af en fagmand. Så det kan anbefales at du kontakteret gulvfirma og en gulvlægger, det kan vurdere mulighederne og slutte varmeslangerne til varmeanlægget eller elinstallationen, som du ikke selv har tilladelse til. Hvis du bor i områder nær Hedensted, Horsens, Juelsminde eller Vejle, kan du kontakte LC Gulve, som er eksperter på området. Hvis du endnu ikke har valgt dit trægulv, har du mulighed for at udforske muligheder og priser på gulve samt bestille trægulve her.

 

Brugerne synes
[Total: 5 Gennemsnit: 1.4]
By | 2018-08-03T07:42:30+00:00 juli 13th, 2018|Viden om|0 Comments

Leave A Comment