Cirkulationspumpe – Skift og spar op til 1.370 kr. om året!

/, Varme, Viden om/Cirkulationspumpe – Skift og spar op til 1.370 kr. om året!

Din gamle cirkulationspumpe bruger alt for meget strøm!

Er du en af de boligejere, som stadig ikke har skiftet din gamle cirkulationspumpe ud med en ny lavenergipumpe? Det kan du med fordel gøre, hvis du både vil spare penge på elregningen, sikre dig en bedre indekomfort og mindske din årlige CO2 udledning!

Har du en gammel cirkulationspumpe, kan du spare op til 1.370 kr. om året ved at skifte den ud til en ny moderne lavenergipumpe med AutoAdapt.

Spring direkte til:

Skift cirkulationspumpe og spar penge

Hvad er en cirkulationspumpe?

Som ordet antyder, er en cirkulationspumpe en pumpe, som cirkulere en væske i en installation.

Der findes overordnet to typer cirkulationspumper i en VVS-installation. En til varme og en til brugsvand. Det er dog ikke sikkert, at du har begge typer i din installation, men uanset om du kun har den ene type, eller begge typer, kan du spare penge ved at skifte en gammel cirkulationspumpe ud med en ny.

  • Cirkulationspumpe på varmeanlæg
  • Cirkulationspumpe til brugsvand

Cirkulationspumpe til varmeanlæg:

En cirkulationspumpe på varmeanlægget flytter vandet i varmeanlægget rundt i systemet, så varmen kommer ud til rummene i boligen.

En cirkulationspumpe til varme, eller ”centralvarmepumpe”, er lavet i jern og er ikke rustbeskyttet, da dette ikke er nødvendigt på et varmeanlæg.

Den er typisk placeret i nærheden af selve varmeanlægget.

Har du gulvvarme, som er lavet med en gulvvarmeshunt, sidder der også en cirkulationspumpe på denne. En sådan pumpe har til formål at ”shunte” vandet, så fremløbstemperaturen i gulvvarmen bliver reguleret.

Ældre cirkulationspumper kører med en konstant hastighed og dermed et konstant forbrug. Og det er uanset, om dine radiatorer kalder på varme, eller om alle radiatorerne er lukket.

De nye trinløse energisparerpumper regulerer selv hastigheden, og dermed strømforbruget, baseret på dit varmeanlægs drift. Er alle radiatorer åbne, og kalder på varme, kører pumpen op i hastighed, og hvis alle radiatorer er lukket, kører pumpen ned i hastighed. Det betyder, at cirkulationspumpen KUN bruger den mængde strøm, som er nødvendigt.

Skifter du din gamle cirkulationspumpe på varmeanlægget ud med en ny energisparerpumpe, kan du spare op til 1.370 kr. årligt på elregningen!

Se her, hvordan

Cirkulationspumpe til brugsvand:

En cirkulationspumpe til brugsvand har til formål at sikre, at der hele tiden er varmt vand ved tappestederne i din bolig. En sådan cirkulationspumpe installeres typisk i byggerier, hvor der er stor afstand til tappestederne. Cirkulationspumpen sikre i dette tilfælde, at der ikke skal tappes unødigt meget vand, før der kommer varmt vand ud af hanen.

Ældre cirkulationspumper på brugsvand kører som regel med en konstant hastighed hele døgnet. Men de færreste husstande har behov for at cirkulere varmt vand rundt om natten, da de fleste alligevel sover, og derfor ikke bruger varmt vand.

Det allerværste ved gamle cirkulationspumper på brugsvandet er, at den høje hastighed slider på vandrørene, hvorfor de gamle cirkulationspumper ofte er synderen, når der opstår rørskader på vandinstallationen.

Nyere cirkulationspumper til brugsvand fås både som lavenergipumper, men fås også med ur, så der kan indstilles intervaller, hvornår der ønskes varmt brugsvand cirkuleret rundt i boligen. Samtidig kører de med lavere hastighed, hvilket dermed slider mindre på rørene.

Skifter du din gamle brugsvands-cirkulationspumpe ud til en ny lavenergipumpe, kan du spare penge på strøm og samtidig reducere risikoen for at der opstår rørskade på vandrørene!

Se her, hvordan

Husk energitilskud og håndværkerfradrag i 2017!

Når der er tale om energirigtige forbedringer i din bolig, har du mulighed for at søge om tilskud til opgaven / arbejdslønnen. Selvom der ved mindre opgaver ikke er meget at hente, synes jeg alligevel, at du skal vide, at muligheden er der.

Energitilskud

Energitilskuddet er en ordning, som giver et tilskud, når du laver energiforbedringer i din bolig, som mindsker CO2 udledningen. Det kan være, at du skal ansøge om tilskuddet inden du påbegynder opgaven, men dette fremgår af betingelserne.

Se mere her

Håndværkerfradrag

Hånværkerfradraget hos SKAT er en fradragsordning, som i 2017 sætter et større fokus på grøn omstilling. Hvis du får en håndværker til at skifte din cirkulationspumpe, kan du med fordel bede om at få udspecificeret tiden på fakturaen, så du kan indberette den hos SKAT.

Se mere her

Energitilskud
Håndværkerfradrag

Cirkulationspumpe til varmeanlæg – Spar op til 1.370 kr. årligt ved udskiftning af gammel til ny!

Har du en gammel cirkulationspumpe på dit varmeanlæg, kan du spare penge på dit årlige strømforbrug ved at udskifte den til en ny! Samtidig sikrer en optimeret pumpedrift dig en bedre inde-komfort, og du er samtidig med til at nedbringe CO2-udledningen. Ved udskiftning af cirkulationspumper fra før 1995 er der særligt penge at spare.

Cirkulationspumpe forbrug – Kan det svare sig at skifte?

For at finde ud af, om du har en ældre cirkulationspumpe på dit varmeanlæg, skal du ud og kigge på den. Kig på pumpens mærkeplade. Her er oplyst, hvor mange watt pumpen bruger når den er i drift. Forbruget afhænger af den indstillede hastighed, og de fleste ældre pumper har 3 trin.

Hvis din nuværende pumpe bruger 40 watt eller mere på trin 3, er der altså penge at spare ved at skifte den.

Så meget strøm sparer du ved at skifte din gamle cirkulationspumpe (centralvarme)

Grundfos har udarbejdet en folder, med informationer om besparelserne ved at skifte fra en ældre pumpe til en ny moderne pumpe.

Som det ses på billedet nedenfor, er der en meget stor forskel i strømforbruget mellem de gamle cirkulationspumper og den nye Alpha 2.

Hvis du klikker på billedet, kan du åbne folderen, som Grundfos har lavet. (.pdf)

Cirkulationspumpe besparelse

Hvordan virker en Grundfos Alpha 2 cirkulationspumpe?

LavprisVVS har mødt Grundfos til en lille snak om Alpha 2 cirkulationspumpen.

Bliv meget klogere på det tekniske aspekt af pumpen og forstå, hvordan AutoAdapt funktionen fungerer.

Cirkulationspumpe pris – Hvad koster det, at få VVS’eren til at skifte din cirkulationspumpe?

Hvis der er afspærringshaner på hver side af din nuværende cirkulationspumpe, og der i øvrigt ikke er andre faktorer, som kan gøre arbejdet kompliceret, tager det typisk en halv time til en time for en VVS’er at skifte cirkulationspumpen. Hvis VVS’eren er nødt til at tappe meget vand af varmeanlægget for at kunne komme til, kan det tage længere tid.

Inklusiv levering og montering og uden komplikationer, skal du typisk regne med 2.800-3.500 kr. for udskiftning af en cirkulationspumpe på centralvarmen.

Indhent 3 uforpligtigende tilbud på skift af cirkulationspumpe

Hvis du indhenter 3 tilbud på udskift af din gamle cirkulationspumpe, kan du sammenligne og vælge det billigste!

Sørg for at lave en god og fyldestgørende beskrivelse af opgaven, og tag eventuelt et par billeder og vedhæft.

Forslag til en god opgavebeskrivelse:
“Jeg vil gerne have min gamle cirkulationspumpe udskiftet til en Alpha 2. Det er cirkulationspumpen på varmen der er tale om, og det er en Grundfos UPS.
Det er en 25-40 180, og der sidder kuglehaner på begge sider af den. Jeg bor i et parcelhus på 126 kvm.”

Her er et andet forslag til en god opgavebeskrivelse:
“Jeg vil gerne have min gamle cirkulationspumpe skiftet til en ny Alpha 2. Den sidder på varmeanlægget, og det er en Grundfos UPS.
Der står 25-60 130 på den. Der sidder kun en kuglehane omkring den, så måske skal vandet tappes af ved udskiftning. Mit hus er et to-etagers på 185 kvm.”

Få en VVS'er til at skifte din cirkulationspumpe
Indhent 3 gratis tilbud

Må jeg selv skifte en cirkulationspumpe på mit varmeanlæg?

Ja. Du må gerne selv skifte en cirkulationspumpe, hvis den er placeret på dit varmeanlæg, og dit varmeanlæg ikke er med direkte-fjernvarme.

Hvis du selv skifter din cirkulationspumpe kan du spare omkring 1.300-2.000kr. i forhold til, hvis en autoriseret VVS’er skal gøre det for dig.

Sådan monterer du en cirkulationspumpe >

Hvilken cirkulationspumpe skal jeg vælge?

Som udgangspunkt, bør du vælge en ny cirkulationspumpe af samme kapacitet og byggemål, som din eksisterende. Når der snakkes størrelser på cirkulationspumper, bruges der som udgangspunkt tre værdier.

Lysning – Indvendig diameter på pumpens studse i millimeter (f.eks. 15 eller 25)
Løftehøjde – Den maksimale kapacitet på pumpen i meter (f.eks. 40 eller 60)
Byggemål – Pumpens fysiske længde fra den ene ende til den anden i millimeter (f.eks. 130 eller 180)

Det betyder således, at en cirkulationspumpe med værdierne 25-40 180, altså er en pumpe med en lysning på 25mm, en løftehøjde på 40m og et byggemål på 180mm.

Kig derfor på din nuværende cirkulationspumpe og find disse tre værdier. Hedder din nuværende cirkulationspumpe 15-40 130, bør du altså vælge en Alpha 2 cirkulationspumpe i samme størrelse, 15-40 130.

Vælger du en pumpe af samme størrelse som din eksisterende, er du næsten sikker på, at du får en pumpe, som passer til dit varmeanlæg.

Cirkulationspumpe pris – Find den billigste cirkulationspumpe, montér selv, og spar endnu flere penge!

Her ses de mest anvendte cirkulationspumper til varmeanlæg i almindelige parcelhuse. Vælg den størrelse, som er magen til din eksisterende model ud fra de værdier jeg talte om oven for.

Længere nede viser jeg dig, hvordan du selv monterer din nye cirkulationspumpe.

Grundfos ALPHA 2 – En god cirkulationspumpe til en god pris!

Grundfos er førende på markedet og er altid et sikkert valg, når du skal have en ny cirkulationspumpe.

Klik på den størrelse du skal bruge, og få sammenlignet priser fra forskellige forhandlere, så du kan finde den billigste!

Byggemål 130 mm

[afp id="106"]

[afp id="107"]

[afp id="108"]

[afp id="109"]

Byggemål 180 mm

[afp id="110"]

[afp id="111"]

Cirkulationspumpe Grundfos Alpha 2
Cirkulationspumpe Grundfos Alpha 2

Billig cirkulationspumpe

DBvvs.dk er eneimportør på en billig cirkulationspumpe, som fungerer efter de samme principper som Grundfos’ ALPHA2 pumpe.

Cirkulationspumpen er en lavenergipumpe til centralvarmeanlæg, og er også modulerende ligesom Grundfos’ ALPHA2 pumpe.

Det betyder, at du også med denne cirkulationspumpe kan spare penge på elregningen!

Hvis du er interesseret i et billigt alternativ til en Grundfos cirkulationspumpe, så tjek linket nedenfor.

Se billigt alternativ til ALPHA2
Cirkulationspumpe Grundfos Alpha 2

Cirkulationspumpe til brugsvand – Udskift den gamle, spar penge på elregningen og reducér risikoen for rørskade!

Har du en gammel cirkulationspumpe på brugsvandet, kan du både spare penge og reducere risikoen for rørskade, ved at skifte til en ny lavenergipumpe.

Gamle cirkulationspumper kører konstant med alt for høj hastighed, hvilket slider meget på din vandinstallations varmerør. Derfor er gamle cirkulationspumper ofte synderen, når der er rørskade på det varme vand.

Nye cirkulationspumper til brugsvand fås både med og uden Auto-adapt funktionen. Auto-adapt betyder, at cirkulationspumpen over en længere periode registrerer og gemmer boligens forbrugsmønster. Derefter bruger den denne information til at optimere driften, så cirkulationspumpen kun kører, når der er brug for det.

Hvis du er i tvivl, om din Grundfos cirkulationspumpe er til brugsvand, skal du kigge efter et lille bogstav på pumpen:

  • N (Niros)
  • B (Bronze)

På cirkulationspumper fra Smedegaard er pumperne delt op i farve:

  • Gul = Brugsvand
  • Grøn / Blå = Centralvarme
Grundfos cirkulationspumpe brugsvand
Cirkulationspumpe forbrug
Gammel cirkulationspumpe brugsvand forbrug

Cirkulationspumpe pris – Hvad koster det, at få VVS’eren til at skifte din cirkulationspumpe?

Hvis der er afspærringshaner på hver side af din nuværende cirkulationspumpe, og der i øvrigt ikke er andre faktorer, som kan gøre arbejdet kompliceret, tager det typisk en halv time til en time for en VVS’er at skifte cirkulationspumpen.

Inklusiv levering og montering og uden komplikationer, skal du typisk regne med 1.800-2.500 kr. for udskiftning af en cirkulationspumpe på brugsvandet.

Må jeg selv skifte en cirkulationspumpe på brugsvandet?

Nej. Du må ikke selv skifte en cirkulationspumpe på brugsvandet. Arbejdet er autorisationskrævende, fordi det foregår på vandinstallationen.

Indhent 3 uforpligtigende tilbud på skift af cirkulationspumpe

Hvis du indhenter 3 tilbud på udskift af din gamle cirkulationspumpe, kan du sammenligne og vælge det billigste!

Sørg for at lave en god og fyldestgørende beskrivelse af opgaven, og tag eventuelt et par billeder og vedhæft.

Forslag til en god opgavebeskrivelse:
“Jeg vil gerne have min gamle cirkulationspumpe til brugsvand udskiftet. Det er en Grundfos 25-40 B 180. Jeg kunne godt tænke mig en Grundfos Comfort med AutoAdapt. Jeg bor i et parcelhus på 145 kvm.”

Her er et andet forslag til en god opgavebeskrivelse:
“Jeg vil gerne have min gamle cirkulationspumpe til brugsvand udskiftet. Det er en Grundfos 25-40 N 130. Jeg vil gerne have en ny lavenergipumpe. Mit hus er et to-etagers på omkring 210 kvm.”

VVS'er
Indhent 3 gratis tilbud

Køb selv din nye cirkulationspumpe, og få VVS’eren til at montere den

Du kan muligvis spare en lille håndfuld penge ved selv at købe din nye cirkulationspumpe, og derefter få din lokale VVS-installatør til at montere den.

Du skal dog være opmærksom på, at timeprisen for montering af kundens egne varer ofte er lidt højere end, hvis du har købt produkterne hos VVS’eren. Det er typisk omkring 100 kr. mere i timen.

Grundfos Comfort UP 15-14B PM

Ganske udmærket cirkulationspumpe til brugsvand i almindelige parcelhuse og mindre etageejendomme. Fås også med AutoAdapt, som kan give yderligere besparelser på el-forbruget.

Husk at købe 2 stk. ½” radiatorforskruninger til!

[afp id="115"]

Grundfos UP 15-14B Brugsvandscirkulation

Grundfos Comfort UP 15-14BA PM m/AUTOADAPT

Denne udgave af Comfort UP cirkulationspumpen har funktionen AutoAdapt. Det betyder, at cirkulationspumpen analyserer boligens varmtvandsforbrug over en periode, for derefter at optimere driften derefter.

[afp id="116"]

Grundfos Comfort UP 15-14BA PM m/AUTOADAPT
By | 2017-07-24T19:23:39+00:00 juli 16th, 2017|Vand, Varme, Viden om|0 Comments

Leave A Comment