Træt af hede sommernætter?
Sommeren er dejlig, og kunne vi vælge selv, måtte det gerne være sommer hele året! Men den dejlige sommer bliver af og til for meget! Når nattetemperaturen bliver for høj, er det nogle gange ulideligt at sove om natten. I takt med klimaforandringerne, bliver vejret mere ekstremt, og det betyder blandt andet, at somrene i Danmark bliver varmere og varmere!
Når solen har bagt ned på huset eller sommerhuset hele dagen, kan det om aftenen være svært, at få kølet soveværelset ned til en behagelig temperatur igen. Og hvis vinden står helt stille, er det svært at få gennemtræk nok, til at få den varmeluft skiftet ud.
Det er der heldigvis råd for! Med en aircondition kan du nemlig få kølet luften ned igen, og holde en behagelig temperatur i løbet af natten.
Smart teknologi gør komforten god!
Mange nye airconditions er intelligente. Dvs., at de at de med indbygget termostat selv tænder og slukker, når omgivelsestemperaturen afviger fra den indstillede temperatur.
Timerfunktioner gør det muligt, at indstille tidsrum for køling af luften. Det kan f.eks. være om aftenen en times tid eller to før sengetid, og når du så skal i seng, er soveværelset kølet ned til en komfortabel temperatur.
Fjernbetjening gør det muligt at skifte indstillinger uden at skulle i nærheden af airconditionen.
Flere funktioner i én!
De fleste nyere airconditions har flere funktioner, hvilket gør dem endnu mere uundværlige.
Med mulighed for både nedkøling, opvarmning, affugtning eller blot ventilations, kan en aircondition være en rigtig god løsning, til at sikre et godt indeklima.
Mobil aircondition – Til dig, som ønsker en billig mobil aircondition, der ikke kræver fast montering!
Hvis du bor i sommerhus, fritidshus eller til leje, eller sidder på et varmt kontor, kan en mobil aircondition være den perfekte løsning til dig! Den fylder ikke meget, og kan let flyttes rundt fra rum til rum, alt efter behov.
En mobil aircondition kræver ingen autoriserede fagmænd eller fastemonterede inde-/udedele, og da det er en mobil aircondition, kan den let sættes væk, når ikke den bruges.
En mobil aircondition har typisk et luftafkast, som skal kaste den varme luft ud af rummet. Dette foregår typisk gennem et vindue, og til nogle mobile airconditions, følger der et såkaldt vindueskit med, som gør det muligt at holde vinduet lukket tæt, selvom afkastet er ført ud gennem vinduet.
En mobil aircondition er meget billig i anskaffelse, og derfor en meget populær løsning til at gøre de hede sommernætter behagelige igen!
Fastmonteret aircondition – Til dig, som har behov for en konstant afkøling i større rum
Måske sidder du i et kontormiljø, som bliver meget varmt i løbet af sommerdagene. Måske dit sommerhus, eller din helårsbolig har brug for en god mulighed for regulering af temperaturen, såvel afkøling som opvarmning? I så fald kan en fastmonteret aircondition være en god løsning for dig!
En fastmonteret aircondition har ofte en større kapacitet end en mobil aircondition, hvorfor den kan være at foretrække i større rum, hvor der er behov kontinuerlig afkøling eller opvarmning. Mange nye fastmonterede airconditions er faktisk luft-til-luft-varmepumper, som også har en kølefunktion. Varmepumper er energirigtige og klimavenlige løsninger, som flere og flere Danskere benytter sig af, og for en forholdsvis lille investering, kan du få en rigtig god og effektiv løsning i dit sommerhus, fritidshus eller helårsbolig!
Vælger du en fastmonteret aircondition, skal du være opmærksom på at denne løsning koster en smugle mere, end en mobil aircondition. Det er primært fordi, at det kræver en autoriseret fagmand til installationen. Til gengæld får du en rentabel løsning, som oftest kan anvendes hele året til både afkøling og opvarmning!
Sådan fungerer en fastmonteret aircondition
En fastmonteret aircondition fungerer i princippet ligesom en luft-til-luft-varmepumpe. Den består hovedsageligt af en indedel og en udedel.
Indedelen er placeret på en væg i boligen. Det mest optimale er, at placere indedelen i et stort åbent rum, hvor den fungerer bedst, og bedre kan fordele varmen / afkølingen til boligen. Det mest optimale er typisk at placere indedelen på midten af væggen, men den bliver ofte placeret højere for ikke at optage for megen plads. Forhandleren / installatøren vil være dig behjælpelig med at vælge den korrekte monteringshøjde. Indedelen blæser den opvarmede eller nedkølede luft ind i boligen.
Udedelen står på en sokkel eller er fastmonteret på ydersiden af boligen. Udedelen er en større kasse, som indeholder en kompressor, som kan støje en smugle under drift. Derfor kan den genere naboer, hvis den er monteret for tæt på skellet.
De to dele er forbundet via rør, som transportere energien fra udedelen til indedelen. I rørene er en væske, som indeholder et kølemiddel.
Hvis du alligevel har overvejet at få monteret en luft-til-luft varmepumpe, så kan du med fordel kigge efter en aircondition, som kan begge dele!
Fastmonteret aircondition (Luft til luft varmepumpe)
Mulighed for energitilskud og håndværkerfradrag!
Energitilskud
Hvis du får installeret en fastmonteret aircondition (luft til luft varmepumpe), er du måske berettiget til at få et energitilskud!
Energitilskuddets størrelse kan variere, og nogle leverandører giver mere end andre. Husk at snakke med din forhandler / installatør om energitilskud ved køb af en fastmonteret aircondition (luft til luft varmepumpe).
Håndværkerfradrag
Hvis du får installeret en fastmonteret aircondition (luft til luft varmepumpe), skal du huske, at du i 2017 kan få op til 12.000 kr. pr. person i håndværkerfradrag. Selvom fradrag gælder kun for arbejdslønnen, er der stadig penge at hente, da monteringen ofte koster mindst ligeså meget, hvis ikke mere end selve produktet. Husk at bede din håndværker om, at udspecificere arbejdstimerne på din faktura, så du kan indberette dem til SKAT. Se mere om håndværkerfradraget
Læg en kommentar